fbpx

Droomritme methode

Werkvormen

Naast mijn kennis over diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van slaapgerelateerde problemen vanuit mijn opleidingen tot orthopedagoog en Gz-psycholoog (meer informatie over mij hier) gebruik ik verschillende vormen om het slapen onder de loep te nemen. Ik kijk daarbij altijd naar wat passend is bij de situatie, de wensen van ouders en het temperament van het kind. Eén van de vormen waar ik in mijn hulpverlening gebruik van maak is de Droomritme Methode, ontwikkeld door Stephanie Molenaar. Ik leg deze vorm wat uitgebreider uit:

De Droomritme methode ontwikkeld door Stephanie Molenaar:

Holistisch

De Droomritme Methode kijkt naar alle factoren rondom het slapen en daarmee word je ook geholpen met andere zaken die spelen zoals onrust, hechting en meer. Fysieke, softe én slaaptechnische factoren worden bekeken en voorzien van een advies opdat de weg naar dromenland vrij is van obstakels. Pas daarna volgt een stappenplan met handzame handvatten en praktische tools om het slapen vlot te trekken, op een liefdevolle en haalbare wijze.

Geen traantjes

De Droomritme Methode is een overkoepelende kijk op slapen, waarbinnen iedere aanpak gevolgd kan worden. Maar…responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is, of in ieder geval geminimaliseerd wordt.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden kindjes hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. Continu gefinetuned door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is uniek, maar de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk misschien ook wel.

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme Methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de hoofdrolspeler in het bijzonder. Het diagnostisch proces (het grote waarom) is persoonlijk en op maat, de daaruit voortkomende adviezen des te meer. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kindjes weer lekker gaan slapen.


Meer informatie over de Droomritme Methode


Droomritmecoach