fbpx

FAQ

Hoe werkt het consult?

>> Brochure hoe werkt een consult?

Werkt het altijd?

De kracht van de Droomritme Methode is dat ik je ga leren om zelf je kindje beter te gaan leren slapen. Ik geef je, na uitgebreide diagnostiek, een analyse, een stappenplan en alle handvatten die je nodig hebt om het slapen van je kleintje vlot te trekken. Dan is het aan jou om dit te doen (optioneel kan ik je hierbij begeleiden, afhankelijk van je pakket). Het succes is dus afhankelijk van je inzet. Dat gezegd hebbende werkt deze methode zeer effectief: bijna alle kindjes vinden weer de weg naar dromenland, zoals je ook kunt nagaan aan de hand van de reviews op het boek ‘Baby in een droomritme’ of de website van de auteur (tevens opleider van Droomritmecoaches en grondlegster van deze methode): Stephanie.world.

Kun je aan het slapen werken als je baby jonger is dan 4 maanden?

Ja hoor! De Droomritme Methode is niet invasief, je traint niet maar vormt. Daarnaast krijg je een flinke dosis slaapeducatie waardoor je het direct goed kunt doen of kunt bijsturen. Dit maakt een slaapconsult geschikt voor alle kleintjes van 0-4 jaar. Met uitzondering van de eerste paar weken, deze mogen echt in het teken staan van wennen, hechten, uitrusten en genieten. Naar wens kun je dan wel een consult doen om beslagen ten ijs te komen, maar echt starten doe je dan na een paar weken.

Is het echt zonder huilen?

Ja! De methode heeft veel aandacht voor hechting, responsiviteit, de ontwikkeling (en mogelijkheden) van je kleintje én praktische haalbaarheid. Dat betekent kleine stappen, veel liefde, goede haalbaarheid en geen tranen.

Vind je tranen niet zo’n groot probleem (en is je kindje ouder dan 6 maanden) dan kan ik je in sommige gevallen ook begeleiden in methoden waarbij wel traantjes kunnen vloeien. Dit hangt af van het kind, de wens van ouders, de noodzaak van snelle verandering, wat al eerder is geprobeerd etc. Uitgebreide diagnostiek is daarbij richtinggevend en ik kijk altijd eerst naar responsieve manieren.

Wat maakt een droomritmecoach anders dan een slaapcoach?

Als droomritmecoach ben ik persoonlijk opgeleid door de grondlegster van deze methode. Om toegelaten te worden tot de opleiding heb ik een selectieprocedure doorlopen. Gedurende de opleiding is er een intensief kennis- en vaardigheidstraject, met een afsluitend (praktijk)eindexamen. Droomritmecoaches hebben naast kennis en kunde ook ervaring: ze zijn zelf moeder en hebben in den lijve ondervonden wat het is om een slecht slapende baby te hebben.

Er is ‘continued education’ en mentoring van Stephanie | Slaapdeskundige. Het is de enige Nederlandse opleiding op dit gebied en deze is gebaseerd op de bewezen Droomritme aanpak, die ontwikkeld is samen met ouders en zorgverleners en al meer dan een decennium bestaat. Gecertificeerde droomritmecoaches hercertificeren zich ieder jaar, opdat de kwaliteitseisen worden gewaarborgd. Dit geeft je alle zekerheid dat je een passend en kwalitatief consult ontvangt.

Bovenal is een droomritmecoach anders omdat echt alles rondom slapen wordt bekeken (fysieke, softe en slaaptechnische factoren), je een compleet consult ontvangt (een klein boekwerk met een analyse, stappenplan en veel uitleg) welke volledig persoonlijk is. En de aanpak holistisch en zonder tranen is.