Neufeld Institute Sleep Studies & Child Development Certified

Ik beschik als eerste Nederlandse over de Neufeld Institute Certificate of Sleep Studies, een slaap-certificering gebaseerd op de ontwikkelings-gehechtheidstheorie en -benadering van dr. Gordon Neufeld. Voor deze certificering heb ik meerdere opleidingen gevolgd bij het Neufeld Institute.

Tijdens deze opleidingen ben ik geschoold door vooraanstaande experts op het gebied van hechting en ontwikkelingspsychologie, zoals o.a.  dr. Gordon Neufeld en dr. Deborah Macnamara. De opleiding benadrukt een geïntegreerde ontwikkelingsbenadering, vanuit de dieptepsychologie, geworteld in het ontwikkelingsparadigma, doordrenkt van de hechtingstheorie, congruent met huidig neurologisch onderzoek en aangescherpt door veertig jaar professionele praktijk, ouderschap en persoonlijke reflectie van dr. Neufeld.

I appreciated your thorough description of your assessment, using both your Neufeld Institute lens and that of your other studies. You have landed on a very safe, attachment and developmentally friendly plan for supporting the parents with this child. Great work!
logo neufeld institute
Michele Maurer about the assignment
Faculty consultant, Educator Neufeld Institute

Als eerste Neufeld Institute Sleep Studies gecertificeerd en geaccrediteerd gz-psycholoog én Holistic Sleep Coach én Baby-Led Sleep™ & Well-Being Specialist van Nederland richt ik me op het ondersteunen en versterken van ouders. Ik maak daarbij gebruik van liefdevolle strategieën die ‘evidence based’ zijn. Dit houdt in dat ik gebruik maak van wetenschappelijk onderbouwde methoden. Ik zal daarnaast nooit adviseren om baby’s in isolatie te laten huilen. Ik werk met strategieën op basis van verbinding en gehechtheid, waarbij afstemming op de behoeften van het kind en zijn natuurlijke ritmes voorop gesteld worden. 

Door mijn achtergrond als Gz-psycholoog (post-academische studie) en Orthopedagoog (Universitaire opleiding) beschik ik over een veelheid aan technieken en benaderingen voor ontwikkelings- en opvoedingsproblemen. In combinatie met ruim 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg geeft dit een solide basis om met gezinnen te werken. Lees hier hoe ouders mijn diensten hebben ervaren.

Wil je mijn volledige professionele profiel bekijken, kijk dan hier.

Scroll naar boven