Logo Radboud Universiteit Nijmegen

Onderzoek Radboud Universiteit Nijmegen.

In samenwerking met Slaap Zoet doet de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar het welbevinden van ouder(s)/verzorger(s) van een baby waarbij er sprake is van vastgestelde of vermoedelijke refluxziekte. Slaap Zoet vraagt ouder(s)/verzorger(s) die een consult hebben aangevraagd om medewerking. Niet alleen ouders van baby’s met reflux worden verzocht tot medewerking maar ook ouders met baby’s zonder reflux (t.b.v. de controlegroep).

Tekst van de onderzoekers:

Bij de refluxziekte stroomt de maaginhoud terug de slokdarm in. Het gevolg hiervan is dat de slokdarm schraal, ontstoken of geïrriteerd raakt. Hierdoor kan de baby opvallend veel huilen, slecht slapen, overstrekken en voedsel weigeren. Er is op dit moment al veel onderzoek gedaan naar medicamenteuze behandeling voor baby’s met deze aandoening, echter is er nauwelijks tot geen onderzoek verricht naar de mogelijke effecten op het welzijn van de ouder(s)/verzorgers(s).

Masterstudenten: Barbara Budimir en Luisa Prinz 

Supervisoren: Dr. Roseriet Beijers en Dr. Julie Krans

Hoe kan je meewerken:

Klik op de knop hieronder, die je naar een online vragenlijst leidt. Invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Je gegevens worden volledig geanonimiseerd verwerkt.

Vragen? Neem even contact op!

Bedankt voor de medewerking!

Wil je mij volgen?

Like en volg me op FacebookInstagram en abonneer je op de nieuwsbrief. Geen spam, enkel de nieuwe blogs boordevol tips en informatie rondom slapen en opvoeding. En je ontvangt ook nog eens gratis de gids  ‘Verander de slaap van je kind zonder slaaptraining’.

Is deze blog interessant voor iemand die je kent? Deel deze blog gerust met anderen. Zie de buttons voor delen onderaan de blog.

Heb jij een vroege vogel thuis?

Kijk eens bij de online cursus Vroeg Ochtend-Ontwaken van Slaap Zoet™. Leer je vroege vogel begrijpen. Krijg inzicht in welke processen het vroege ontwaken van je kind beïnvloeden en leer veranderingen aan te brengen om vroeg wakker worden te veranderen.

cover online cursus hechting

Meer weten over hechting?

Kijk eens bij de online cursus Hechting van Slaap Zoet™. Leer over de basisprincipes van hechting en gehechtheid, ontdek wat hechting te maken heeft met slaap en leer hoe gehechtheid zich ontwikkelt.

Consuela Hendriks thumbnail

Over Consuela Hendriks

Consuela Hendriks is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, orthopedagoog en gecertificeerd slaapcoach. Ze is ruim 20 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Met haar jarenlange ervaring in haar praktijk voor psychologische en pedagogische hulpverlening, diagnostiek en 1e en 2e lijnsbehandeling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen heeft zij veel gezinnen mogen ondersteunen bij ontwikkelings- en opvoedingsvraagstukken, waaronder slaapproblematiek. Haar expertise en ervaring ligt niet alleen op het gebied van zich 'normaal' ontwikkelende kinderen maar tevens op het gebied van kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

Delen:
Scroll naar boven