Slaap Zoet Radboud Universiteit Nijmegen

Onderzoek Radboud Universiteit Nijmegen.

In samenwerking met Slaap Zoet doet de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar het welbevinden van ouder(s)/verzorger(s) van een baby waarbij er sprake is van vastgestelde of vermoedelijke refluxziekte. Slaap Zoet vraagt ouder(s)/verzorger(s) die een consult hebben aangevraagd om medewerking. Niet alleen ouders van baby’s met reflux worden verzocht tot medewerking maar ook ouders met baby’s zonder reflux (t.b.v. de controlegroep).

Tekst van de onderzoekers:

Bij de refluxziekte stroomt de maaginhoud terug de slokdarm in. Het gevolg hiervan is dat de slokdarm schraal, ontstoken of geïrriteerd raakt. Hierdoor kan de baby opvallend veel huilen, slecht slapen, overstrekken en voedsel weigeren. Er is op dit moment al veel onderzoek gedaan naar medicamenteuze behandeling voor baby’s met deze aandoening, echter is er nauwelijks tot geen onderzoek verricht naar de mogelijke effecten op het welzijn van de ouder(s)/verzorgers(s).

Masterstudenten: Barbara Budimir en Luisa Prinz 

Supervisoren: Dr. Roseriet Beijers en Dr. Julie Krans

Hoe kan je meewerken:

Klik op de knop hieronder, die je naar een online vragenlijst leidt. Invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Je gegevens worden volledig geanonimiseerd verwerkt.

Vragen? Neem even contact op!

Bedankt voor de medewerking!

Abonneer je op de nieuwsbrief!
Delen: