Ouders die hun baby nog verwachten zullen ontzettend goed voorbereid zijn op het maken van keuzes t.a.v. babyslaap wanneer ze deze cursus doorlopen.

Een poosje geleden heb ik me aangemeld voor de nieuwsbrief en ontving ik de gids ‘Verander de slaap van je kind zonder slaaptraining’. De inzichten en adviezen die ik daarin las, waren op veel punten anders dan ik voorheen gehoord heb en passen heel goed bij wat we bij onze dochter (2jr) zien qua slaap. Dat maakte mij nieuwsgierig naar deze cursus, ook al hebben wij geen baby meer.

De uitleg over de voordelen van borstvoeding (niet alleen met het oog op SIDS) kon ik zeker waarderen, elke keer ben ik weer verwonderd over hoe mooi dit is voor kind en moeder!
De uitleg over de risico’s en richtlijnen t.a.v. buikslapen waren eveneens goed te horen, omdat onze dochter hier een duidelijke voorkeur voor heeft. De Safe Sleep Seven wordt een aantal keer herhaald waardoor het een heel praktisch en goed te onthouden rijtje criteria wordt. En de praktische tips over bv slapen op vakantie waren heel fijn (niet alleen met oog op bedsharing)!

De belangrijkste takeaways waren voor mij:

  • baby’s niet op de buik wegleggen om te slapen
  • handreikingen t.a.v. speengebruik
  • dat de tendens in onze samenleving om kinderen zo snel mogelijk zelfstandig te willen laten zijn, helemaal niet past bij hoe baby’s in elkaar zitten en het dus logisch is dat ze wakker worden / zijn gedurende de nacht en hun ouder nodig hebben.
  • dat er veel meer samen geslapen wordt dan door ouders wordt toegegeven
  • het synchrone slaappatroon van borstgevoede kind en borstvoedende moeder herkende ik uit onze situatie. Nu ben ik niet meer teleurgesteld dat mijn dochter twee seconden na mij wakker wordt, maar verbaas ik mij over dit fantastische systeem!

Door deze cursus realiseer ik me dat het heel logisch en natuurlijk is dat mijn dochter niet doorslaapt en heb daar veel meer geduld voor. Ook veel meer vertrouwen in dat ze hier gewoon in gaat groeien (overigens gecombineerd met de inzichten uit je gids ‘Verander de slaap van je kind zonder slaaptraining’). Ik heb jaren terug een bekend Nederlands slaap-boek gelezen toen we merkten dat we met onze zoon (nu 6 jaar, toen ruim 1 jaar) in een patroon zaten wat we wilden doorbreken. Na het lezen van het boek maakten we een plan dat voor hem en ons prima werkte. Bij onze jongste hebben de inzichten uit dit boek ons niet geholpen en spreken de adviezen uit jouw gids ‘Verander de slaap van je kind zonder slaaptraining’. veel meer aan.

Ik heb veel nieuwe evidence-based informatie gekregen, in een niet belerende toon (maar juist informerende) en ik denk dat vooral ouders die hun baby nog verwachten ontzettend goed voorbereid zijn op het maken van keuzes t.a.v. babyslaap wanneer ze deze cursus doorlopen. Zie ook de google review.

Scroll naar boven