Logo Radboud Universiteit Nijmegen

Update: Onderzoek Radboud Universiteit Nijmegen

In samenwerking met Slaap Zoet doet de Radboud Universiteit Nijmegen aan het Behavioural Science Institute onderzoek naar het welbevinden van ouder(s)/verzorger(s) van een baby waarbij er sprake is van vastgestelde of vermoedelijke refluxziekte.

In een eerdere post heb ik ouder(s)/verzorger(s) die een consult hebben aangevraagd om medewerking verzocht. Zie hier. De respons was groot, waarvoor veel dank!

Bij deze een update met een nieuw verzoek, ditmaal aan ouders met gezonde baby’s of baby’s waarbij reflux onder controle is (onder 1 jaar), t.b.v. de controlegroep. Ook ouders die geen consult hebben gehad bij Slaap Zoet kunnen meedoen!

Tekst van de onderzoekers:

Bij de refluxziekte stroomt de maaginhoud terug de slokdarm in. Het gevolg hiervan is dat de slokdarm schraal, ontstoken of geïrriteerd raakt. Hierdoor kan de baby opvallend veel huilen, slecht slapen, overstrekken en voedsel weigeren. Er is op dit moment al veel onderzoek gedaan naar medicamenteuze behandeling voor baby’s met deze aandoening, echter is er nauwelijks tot geen onderzoek verricht naar de mogelijke effecten op het welzijn van de ouder(s)/verzorgers(s).

Masterstudenten: Barbara Budimir en Luisa Prinz 

Supervisoren: Dr. Julie Krans (klinische psychologie) en Dr. Roseriet Beijers (ontwikkelingspsychologie, Baby Research Centre)

Hoe kan je meewerken:

We hebben inmiddels voldoende ouders/verzorgers van baby’s met (vermoeden van) reflux die onze vragenlijst ingevuld hebben. Hiervoor oneindig veel dank!

We hebben echter nog nood aan ouders van gezonde baby’s en baby’s (onder de 1 jaar) waarvan de reflux inmiddels onder controle is die onze vragenlijst invullen. Dit is belangrijk om een goede en betrouwbare vergelijking te kunnen maken tussen deze groepen.

Klik op de knop hieronder, die je naar een online vragenlijst leidt. Invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Je gegevens worden volledig geanonimiseerd verwerkt.

Vragen? Neem even contact op!

Bedankt voor de medewerking!

Wil je mij volgen?

Like en volg me op FacebookInstagram en abonneer je op de nieuwsbrief hieronder. Geen spam, enkel de nieuwe blogs boordevol tips en informatie rondom slapen en opvoeding.

Is deze blog interessant voor iemand die je kent? Deel deze blog gerust met anderen. Zie de buttons voor delen onderaan de blog.

Slaap Zoet Consuela Hendriks Gz-psycholoog Orthopedagoog Droomritmecoach Slaapcoach

Over de auteur

Consuela Hendriks is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, orthopedagoog en gecertificeerd slaapcoach. Ze is bijna 20 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Met haar jarenlange ervaring in haar praktijk voor psychologische en pedagogische hulpverlening, diagnostiek en 1e en 2e lijnsbehandeling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen heeft zij veel gezinnen mogen ondersteunen bij ontwikkelings- en opvoedingsvraagstukken, waaronder slaapproblematiek. Haar expertise en ervaring ligt niet alleen op het gebied van zich 'normaal' ontwikkelende kinderen maar tevens op het gebied van kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Klik op de foto om meer te lezen over Consuela Hendriks.

Abonneer je op de nieuwsbrief!
Delen:
Scroll naar boven